top of page

Es tracta de decidir si l’avaluació es realitzarà mitjançant una prova, una carpeta d'aprenentatge, la qualificació directa dels productes... o bé combinant diferents instruments i mètodes. Es recomana no basar tota l’avaluació de manera exclusiva en una prova ja que aquestes no acostumen a permetre avaluacions parcials o intermitges ni oportunitats de millora. Tot i així, en SDs del Procés 2 pot produir-se aquesta situació. És recomanable que l'alumnat també participi de l'avaluació (autoavaluació i coavaluació).

 

És important tenir en compte que algunes d’aquestes evidències s’han d’acompanyar d’una rúbrica que permeti una avaluació qualificativa, així com l’autoregulació per part de l’alumnat. Si cal prioritzar per a quines evidències generem una rúbrica, ho farem per a aquelles que tinguin una ponderació més alta en la qualificació i per a aquelles activitats que siguin totalment noves per a l’alumnat.  En els documents oficials podem trobar pseudo-rúbriques per a totes les competències bàsiques, de la mateixa manera que per la xarxa podem cercar fàcilment rúbriques per avaluar les activitats o competències més habituals (treball en equip, redaccions, exposicions orals, frisos cronològics, debats, etc.)

Els documents de les competències bàsiques inclouen nivells de gradació i indicadors que podem fer servir com a rúbriques d'avaluació. A continuació es facilita una plantilla d'exemple  que es pot fer servir en una avaluació per competènceis.

Per al disseny de Proves d'Avaluació Autèntiques disposem d'un projecte específic, centrat en la Guía Gappisa.

Podeu descarregar el document de reflexió i autoavaluació de la Guia Gappisa mitjançant el següent enllaç.

bottom of page